Merkverhaal Antes Zorg

feb 18, 2024 | Communicatie, Portfolio

Merkverhaal Antes Zorg

Antes Zorg is specialist in psychiatrie en verslaving. Als grote ggz-instelling richten ze zich vooral op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstig) psychiatrische problemen. Inmiddels is Antes meerdere malen gefuseerd, en gingen ze in 2022 op zoek naar een nieuwe identiteit en nieuw merkverhaal, waar Kiek & Create voor werd ingeschakeld. 

Inspiratiesessies organiseren

Om tot een nieuw merkverhaal te komen -dat als kapstok dient voor al je interne en externe communicatie- zijn er een aantal ‘ingrediënten’ nodig:

• het DNA van de organisatie
• de merkbelofte
• bijbehorende kernwaarden
• USP’s
• ESP’s

Antes werkt met diverse werkgroepen en heeft al enige input verzameld tijdens eerdere bijeenkomsten. Op basis van deze input borduurt Kiek & Create verder tijdens drie inspiratiesessies. Alle relevante input wordt hierna gebruikt om het merkverhaal te schrijven, en vorm te geven. Samen zetten we Antes op de kaart, zowel intern als extern.

Merkverhaal schrijven

Het merkverhaal van Antes wordt de kapstok voor alle communicatie. Met alle verzamelde input van verschillende projecten, inspiratiesessies, werkgroepen en interviews met cliënten en medewerkers gaat Kiek & Create aan de slag met schrijven. Tijdens dit proces worden er belangrijke keuzes gemaakt. Het uiteindelijke merkverhaal wordt een geschreven en vormgegeven communicatie ‘guideline’, dat als basis dient voor interne en externe uitingen.

Draagvlak creëren 

Het merkverhaal van Antes heeft draagvlak nodig. We willen trots zijn op de organisatie en ons merkverhaal uitdragen. Niet alleen naar elkaar, maar ook naar onze patiënten en de externe omgeving toe. Om dit goed te aan te pakken is een live lancering een mooi moment.

Op de beleidsdagen en kwartaalbijeenkomsten delen we het merkverhaal (of snapshots ervan) waardoor betrokkenen het resultaat zien van hun bijdrage. Een mooi moment om te oefenen met de nieuwe pitch, om zowel op verjaardagen als op zakelijke bijeenkomsten het karakter van Antes in een notendop te kunnen delen.

Materialen en content

Nu het merkverhaal duidelijk is wordt alle communicatie hieraan opgehangen. Afhankelijk van de prioriteiten binnen de organisatie wordt dit gefaseerd opgepakt. Hierbij biedt Kiek & Create haar expertise aan op het gebied van copywriting, content creatie en communicatie. Denk aan toffe gadgets, stickers, wenskaarten, maar ook aan nieuwe webteksten, social media post, en arbeidsmarktcommunicatie.

Het project is succesvol afgerond en de opdrachtgever heeft een mooie 5-sterren review op Google achtergelaten: 

“Fijne samenwerking, waarbij er op een professionele en leuke manier echt met de opdrachtgever wordt meegedacht. Absolute aanrader!” – Eva Leeman (psychiater en directeur Antes Zorg)

 

Kiki de Jongh

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je SEO, webteksten, een artikel, promotiekaartjes of wil je een evenement vastleggen? Tell me your story and let’s create!

 

This is how we do it.

Copywriting.

Webteksten, SEO, artikelen, brochures, magazines, persberichten, nieuwsbrieven, casestudies, blogs en meer. Van strategie tot uitvoering help ik je om pakkende copy te tikken. Ik raak snel de kern en weet daar een creatieve swing aan te geven. Met een sterk empathisch vermogen voel ik goed aan wat er nodig is om je doelgroep te bereiken. Klaar voor? 

Ontdek meer

Content creatie.

Campagnes van concept tot uitvoering. Beschik je over het juiste beeldmateriaal om de vertaling te maken? Kun je er een pakkende tekst bij bedenken? Van radio commercials tot video's, scripts en sitemaps. Let's get creative om jouw doelgroep te bereiken. Met de juiste disciplines werken we aan jouw strategische doelen. Benieuwd naar de  mogelijkheden?

Ontdek meer

Communicatie.

Je merk DNA bepalen, slogans bedenken en communicatiestrategieën uitrollen. Samen gaan we in fases aan de slag om je doelen te bereiken. Op een creatieve werkwijze nemen we relevante stakeholders mee en zorgen we voor een kant-en-klaar communicatieplan. Ik help je graag om ruis uit processen te halen en optimaal resultaat te boeken. Zowel voor interne als externe trajecten. Wat denk je?

Ontdek meer

Coaching.

Je bedrijf positioneren. Waar begin je? Wat is je verhaal? Wat heb je allemaal nodig? Durf je stappen te maken vanuit vertrouwen? Of ben je nog erg voorzichtig? Ik breng je graag in contact met de online wereld én je eigen ondernemende zelf. Met een holistische aanpak zorg ik dat je klaargestoomd bent om je onderneming te lanceren. Ready to take off? 

Ontdek meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *