Hoe blijf je positief?

Kiki de jongh
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Soms lijkt het onmogelijk, want hoe blijf je positief? Ik help je graag door mijn levensvisie en tips te delen in deze korte blog. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Uit het leven, mijn mindset én vallen en opstaan. Waar ik dat heb geleerd? Street University. Oftewel: door zelf te dromen, te durven en te doen. Daarnaast kom ik uit een gezin waar er altijd wordt gekeken naar oplossingen. Soms zelfs een tikkeltje te snel, want pijn mag er ook zijn. Alleen de vraag is: het doet pijn, ik voel me k*t, ik weet het niet meer… en dan? Lees mee als je wel een opkikker kan gebruiken.

 

VERBEELDING EN FANTASIE

Het is dinsdagochtend 06:00 uur en ik word wakker van mijn eigen gesnurk. Man man, wat is het een druilerige dag als ik naar buiten kijk. Stel je toch eens voor… Ik kijk vanuit mijn bed naar de twee beach canvas aan de muur. Poh! Dat zou toch eens lekker zijn he, wakker worden aan het strand. Waar zou ik dan willen zijn? Ik haal mooie reizen van vroeger naar boven en ik open mijn Facebook. Aangezien ik daar namelijk meer dan 50 fotoalbums op heb staan, zit er ook vast eentje van Costa Rica tussen. En ja hoor! Wat een vette dingen deden we daar zeg.

 

Jep, geloof het of niet: de wereld gaat op sommige fronten ECHT nog vooruit.”

 

Op dat moment stuurt mijn zusje vanuit Nieuw-Zeeland een bericht in onze familie-app: “Hoi luitjes! Wat een dag was dit! Het is lekker 30 graden, we hebben onze campervan aan een meer geparkeerd en zijn nu aan het barbecuen met onze buren. Heerlijk!” (het is daar 12 uur later). Ik bekijk de zonnige foto’s en word heel blij van dit positieve nieuws. We kletsen wat over de app en ik beeld me in dat ik daar ook ben. Voor de extra dimensie kijk ik nog een korte, random aftermovie op YouTube van reizigers uit Nieuw-Zeeland en WA-HAUW! Wat fijn dat zij daar zijn!

 

 

VERBORGEN TIPS:

  • STEL JE EENS VOOR: Ga eens lekker met je chaggie kop leuke herinneringen ophalen met vrienden en familie. Pak er een fotoboek bij, lach om hoe je er vroeger uit zag en zoek naar leuke filmpjes op Youtube. Ga helemaal op in de verbeelding en fantaseer over de toekomst! Wie weet val je nog in een klein roesje met mooie reisdromen. Dat is pas lekker wakker worden (of naar bed gaan), in plaats van dat gezaag van jezelf of je partner 😉

 

  • LIFT MEE OP POSITIEVE VIBES: Maak gebruik van andermans positieve vibes. Dit is moeilijk voor de mens, want afgunst en jaloezie nemen vaak de overhand. Maar waarom? Hoe mooi is het om te zien dat er nog meer is dan ellende en negativiteit? Hoe mooi is het dat je opgevrolijkt kan worden? Vraag naar ervaringen, laat foto’s delen en geniet van de positiviteit van de ander. Mocht het toch een flinke domper zijn en word je nog chagrijniger, dan is dat misschien iets om aan te werken.

 

POSITIEF NIEUWS

Bestaat dat nog? Ja zeker! Ik kruip na mijn snooze-slaapje uit bed en pak er een lekker bakkie pleur bij. Ik groet mijn altijd blije vogeltje met een kus en een knuffel en zet SublimeFM aan. Ten eerste draaien zij relaxte muziek om wakker te worden én ze delen in de pauze ‘het nieuws van de vooruitgang’. Jep, geloof het of niet: de wereld gaat op sommige fronten ECHT nog vooruit. Zo krijg je leuke feitjes te horen en steek je nog eens wat op van bepaalde ontwikkelingen.

 

Dit gaat ook voor mij heel stroef, maar ik weet dat ik me beter ga voelen. Ik maak een bewuste keuze.”

 

positief blijven

 

Dan volgt er een uitdaging, maar ook een ontzettend belangrijk iets: GEEN nieuws opzoeken, GEEN social media bekijken van mensen met uitgesproken meningen en GEEN cijfers checken. Als ik iets tegenkom waarvan ik merk dat het mijn humeur beïnvloedt, skip ik het. Komt het vaker voor op dat account? Dan ontvolg ik het. En tevreden kijk ik naar een story van TheDodo waar een magere hond wordt gered en vrolijk rondspringt, op zoek naar een baasje.

 

VERBORGEN TIPS:

  • KIES WAT JE WILT HOREN: Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen humeur. Je weet dondersgoed wat jou positief beïnvloedt en wat niet, dus pak jezelf bij de lurven en zorg ervoor dat je luistert naar wat goed voor je is. Dit kan muziek zijn, radio, podcasts, een buurman die een leuk verhaal vertelt, etc. Er hangt al genoeg spanning in de lucht en dat is nu eenmaal gaande. Maar daar hoeft niet iedereen continu een schepje bovenop te doen, toch?

 

  • KIES WAT JE WILT ZIEN: Als je het niet hoort, dan zie je de meningen en discussies wel voorbij komen op je socials. Enfin, om maar meteen met de positieve deur in huis te vallen: ik weet een paar (instagram)accounts waar je lekker blij van wordt! En er zitten ook een paar educatieve tussen… Check this out:

1. roxannekwant – allesbehalve educatief, maar deze jonge meid is lekker zichzelf en vooral lekker gek! Lift mee op de weirdness!
2. thedodo – dit is een té cute account over dieren die gered worden. Alleen maar liefde!
3. hetkanwel – hét account voor inspiratie om de wereld eerlijker en leuker te maken. More of this please!
4. welove.traveling – alleen maar supercoole en unieke filmpjes van mooie plekken op de wereld. Droom mee!
5. goal.cast – heel veel gave motivational speeches van bekende mensen. Goed om je dag mee te starten! Kijk hieronder de compilatie van de 10 beste speeches. Kriebels…
6. earthvert – bi-zar-re foto’s van unieke natuur op aarde. Doe inspiratie op!
7. omdenkennederland – wat mij betreft dé quotes voor een andere, positievere kijk op de wereld. Must follow!!
8. jandinoasporaat – om helemaal stuk te gaan om jandino en zijn kids. Dit is écht om te gieren!

 

Nou, dit is mijn top8 rijtje. Ik kan er nog wel 100 opnoemen, maar het zou een korte blog zijn, dus bij deze. Heb jij ook nog tips voor leuke accounts? Geef het door in de reactie op deze blog, want sharing is caring!

 

POSITIEVE AFLEIDING

Na het filmpje van de TheDodo en het nieuws van de vooruitgang, ga ik aan de wandel. Iedere dag een andere route van ongeveer een half uurtje voordat ik aan mijn werk begin. Ik weet het, het woord ‘wandelen’ kun je bijna niet meer horen, maar toch. Ik word er blij van en mijn hoofd wordt er blij van, dus ik doe het. Een leuke bijkomstigheid zijn mooie momenten voor foto’s, waar ik meteen mee kan oefenen. Thuis aangekomen heb ik nog geen reactie op mijn offertes en mailtjes, waardoor ik even niets te doen heb. Ik zet de TV aan, scroll wat over mijn tijdlijn en stop er een wasje in. Goed. En nu?

Dit is een zeer belangrijk kruispunt: ga ik rechtdoor, op dezelfde voet verder en raak ik straks verstrikt in negatief nieuws en verveling? Of ga ik naar links, en met zeer veel pijn en moeite een leuke training bedenken om mijn vettige lijf een boost geven? Het wordt naar links. Of ik hier altijd zin heb? Nee natuurlijk niet! Als dat zo was, dan was het wel heel makkelijk! Dit gaat ook voor mij heel stroef, maar ik weet dat ik me beter ga voelen. Ik word er positief van. En ik doe natuurlijk wel mijn mooiste sportkleding aan, want dat verbloemd lekker de (non)motivatie. Na de training zoek ik een gezond recept op en struin ik de markt af voor mijn boodschappies. Ondertussen heb ik een koptelefoon op met vrolijke muziek, want tegenwoordig gaat het nergens anders meer over. Ook op de markt niet.

 

 

VERBORGEN TIPS:

  • DOE WAT GOED VOOR JE IS: En nee, dit betekent niet altijd dat het leuk is. Ik ben ook liever continu aan het werk, zodat ik genoeg afleiding heb. En ik eet ook het liefst de hele dag door waar ik zin in heb -zonder aan te komen-. En ik loop ook graag in trainingspakken. Maar soms moet je de keuze maken tussen wat goed voor je is en waar je zogenaamd ‘(geen) zin’ in hebt. En die keuze heb je! Want zeg eerlijk: aan het einde van een wandeling, een sportrondje en een gezonde maaltijd voel je je niet slechter, toch? En inderdaad, ook niet na drie glazen wijn op een random dinsdagavond. In je eentje. In je trainingspak. Dus dat mag ook af en toe. Oja, en jezelf mooi aankleden en opmaken doet ook wonderen dames. Ook al zie je niemand die dag. Just try it out! Nieuwe setjes matchen bijvoorbeeld.

 

  • DE MUZIEKBUBBEL: Zonder muziek gaan we dood. Althans, zo voel ik het. Wat mij écht ontzettend helpt is bewust muziek luisteren. En dan het liefste met je koptelefoon op, want dit zorgt voor een intensere beleving van de nummers én een vergroting van het humeur. Pas hiermee op, want dit kan dus twee kanten opgaan, haha. Anyway. Het begint ’s ochtends al in bed. Meestal is het dan een Spaans lijstje met dansmuziek of hele slechte Nederlandstalige bubbling. Zo ga je in ieder geval dansend de douche in! Voor de concentratie is het vaak een klassieke lijst en af en toe alleen een koptelefoon op zonder geluid. Even focussen. Tijdens een wandeling pak ik meestal reismuziek en droom ik weg in fantasie, maar ik luister ook graag naar de vogeltjes buiten. Natoer doet wonderen! ’s Middags komt het regelmatig voor dat ik in de woonkamer compleet uit mijn dak ga op van alles en nog wat. Dumpert is er niks bij. En ’s avonds zijn het chill-lijstjes of is het een aftermovie van een goed concert op youtube.

 

Hoe blijf je positief?

 

Nou, misschien toch niet zo’n korte blog als ik dacht te schrijven, haha. Maar dit zijn een beetje de basis dingen waardoor ik positief blijf. Dit betekent niet dat ik nooit een rotdag heb hoor, die zit er soms ook tussen. Zolang je er maar voor zorgt dat je er niet in blijft hangen. En er is echt zoveel dat je zelf kunt doen en ondernemen om die gelukshormonen aan te maken. Dit is slechts een topje van de ijsberg, dus vraag maar raak als je nog wel wat tips kunt gebruiken!

Ik hoop dat het lukt om jezelf op te peppen wanneer het nodig is. Ik wens je veel liefde toe en laten we aan onze mindset werken voor nog veel meer liefde in de toekomst!

Meer weten over mijn levensvisie? Check mijn vorige blog over “Loslaten is het nieuwe bewegen!”

 

 

6 Reacties

    1. Top! Ik heb even gekeken en het inderdaad heel erg leuk en interessant!! Daar hebben we wat aan, ik volg! Dankjewel voor het delen X.

  1. Wat een prachtige en vullende artikel Kiki! Heb er van genoten. “Kies wat je wilt horen: Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen humeur.Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen humeur.” Mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang mijn blogs maandelijks in je mailbox!