Fuerteventura – Mijn allereerste Tinderdate

Kiki de jongh
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Adem in, adem uit. Rustig blijven. Een vriendin geeft me het advies om een wijntje te drinken, want dat kan de ergste spanning onderdrukken. Nou, dit is dus precies waarom ik zo’n hekel heb aan datingapps. Alle spontaniteit verdwijnt op het moment dat je via een foto heen en weer swiped om wellicht ooit met iemand op date te gaan, die je nog nooit eerder in real life hebt ontmoet. Call me old-fashion, maar ik val niet op foto’s. Toch heb ik één hele duidelijk afspraak met mezelf gemaakt: IK MAG DEZE ALLEREERSTE TINDERDATE NIET AFZEGGEN. En wat heb ik in godsnaam te verliezen? Ik vertrek over twee dagen! Nou, daar gaan we dan. Op naar PintXO aan de haven. Op zoek naar een 32-jarige Brits/Franse Charlie met Caribische roots… ennnnnnn GO!

Een paar dagen eerder…

Ik heb Tinder gedownload. Ik dacht: Weet je wat? Hier lopen hartstikke lekkere kerels rond, ten tweede heb ik zin om op date te gaan (bijzondere gedachte dit) en ten derde wil ik gewoon op mijn sterfbed kunnen zeggen dat ik ook ooit een Tinderdate heb gehad. Het gaat me voornamelijk om het laatste dit keer. Want op zoek naar een vriend ben ik absoluut niet. Anyway, een paar swipes later komt Charlie uit de lucht vallen. Zo POEF! Op mijn beeldscherm. Hij lijkt mij dé geschikte persoon voor mijn eerste Tinderdate. Charlie is namelijk 32 (perfecte leeftijd), hij schrijft in zijn profiel dat hij de wintermaanden niet in de UK doorbrengt, maar gezellig op Fuerteventura (we zijn dus allebei ‘outsiders’) en hij ziet er knap, maar ook teddybeer-achtig uit (geen verkrachter image). Let’s go out for a drink Charles.

Ik heb geen bijzondere openingszin, dus het is gewoon een: “Hello there!” Ik krijg vrij snel een reactie terug en binnen vier keer heen en weer gechat staat er ineens een date in mijn agenda. OKE… Zo (makkelijk) gaat dat dus.

Tinderdate

 

D-DAY

Het is dinsdagmiddag en met de zenuwen valt het nog mee. Vanavond gaan we ervoor! Nee, niet op die manier. Gewoon, een drankje drinken en naderhand aftikken dat ik ook op Tinderdate ben geweest. You dirty mind. Ik ben eerlijk gezegd best een beetje trots op mezelf dat ik dit ga doen. Angst speelt even geen rol, want ‘you only live once’ is taken over. Ik lig lekker op een strandje te luieren en ik bedenk alvast wat ik aan ga doen vanavond. Op dat moment krijg ik een bericht van onze Charlie: “I’m having a fairly big beard those days by the way…” Oke… Ik bedank hem voor de heads-up en stuur terug dat ik waarschijnlijk een oranje broek draag en dat hij moet zoeken naar een meisje met blonde krullen. Kak, die broek is helemaal niet oranje bedenk ik me later. Die is duidelijk bruin. “Sorry, it turns out that I’m wearing a brown pants tonight.” Send.

Thuis aangekomen kom ik in een kledingcrisis. Ik bedenk me ook dat ik zeker 5 kilo ben aangekomen sinds mijn laatste foto’s op mijn profiel. OMG! Ik ben zo iemand waar iedereen het altijd over heeft en niet op zijn profiel lijkt!! Nou ja, pech gehad. Niets aan te doen en niets te verliezen. Ik merk dat het doel van deze date ook totaal niet in de buurt komt van het vinden van een nieuwe vriend, maar eerder gericht is op angsten overwinnen. Well, fair enough. Een paar mental breakdowns later ziet er toch naar uit dat ik een rok ga dragen. Zucht. Daar gaan we weer: “So, it turns out that I’m wearing a skirt… Woman… see you in a bit!” Lol.

Fuerteventura - Mijn allereerste Tinderdate

 

30 minutes before…

Het is kwart voor 7 en de spanning stijgt enorm. Ik app twee vriendinnen die me gelukkig door deze zenuwen heen slepen. Zo luister ik meteen naar de tip om een wijntje te drinken, om de ergste spanning eraf te drinken. Met mijn overvolle wijnglas loop ik naar boven om er een peukie bij te roken op het dakterras. Ah! Gezellig. Mijn matties Rico en Maddie zijn er ook. De twee mannen kijken me vol verbazing aan (waarschijnlijk omdat ik er ineens heel aangekleed uit zie – normaal heb ik ook kleren aan hoor, maar minder charmante -) en vragen me wat ik ga doen. Ik wil het absoluut NIET over de date hebben, dus ik kom weg met een: “Just going out for a drink.” En ik neem casual plaats op de bank: “What about you guys?” Rico en Maddie gaan lekker zelf koken en vragen of ik mee wil eten. Shit. Ik lieg dat ik al avondeten op heb, want buiten die drie droge crackers krijg ik geen hap door mijn keel. Ze kijken me aan alsof ze weten wat ik ga doen, maar ik negeer het. Gelukkig beginnen ze er ook niet over en vragen ze me verder niks. Goed, time to roll bitches.

Charlie

Well, de avond verloopt gezellig! Charlie is knap en vriendelijk en ook echt Brits en ook een beetje roekeloos en hij heeft inderdaad best een flinke baard. Ook heeft hij hele droge humor en ik lig zo nu en dan echt in een scheur. Ik voel me op mijn gemak, ondanks dat ik met een wildvreemde man aan een tafel zit op een eiland en ik geen idee heb waarom ik dit ook alweer persé wilde doen. We praten over van alles en nog wat, maar ik merk dat zodra het over mij gaat, ik het liefste door wil spoelen. Hij stelt by the way de meest normale vragen hoor, daar ligt het niet aan. Ik sta gewoon totaal niet open voor een nieuwe relatie, want ik heb lekker de muur opgetrokken. Heerlijk. In mijn eigen kasteeltje zitten. En daarnaast blijf ik er nog steeds bij dat ik het veel fijner vind om iemand in de kroeg te ontmoeten of op een feestje. Goed, terug naar Charlie. Want ik heb ten slotte toch het besluit genomen om op date te gaan. – Complex… –

Fuerteventura

 

Happy ending??

Na ons vierde drankje nadert het einde. De tent gaat bijna sluiten en hij spreekt ineens uit dat hij het heel gezellig heeft en dat hij het jammer vindt dat ik donderdag alweer weg ga (YES!!!! I LOVE MY ESCAPE). Ik vind het ook wel een geinig avondje, maar echt een hele heftige klik is er niet vanuit mijn kant. Maar nu gaan we het krijgen. De beste man betaald de rekening (credits) en we staan op. We lopen weg van het terras en ineens PAKT HIJ MIJN HAND. Pakt hij mijn hand!?!!?!?! IS IE NIET GOED!? Ik doe meteen alsof ik iets moet zoeken in mijn tas en voel tegelijkertijd ook ineens de paar glazen wijn binnenkomen. Joeeee. Charlie is zo vriendelijk om mij naar huis te lopen en wanneer we bijna bij de deur zijn, voel ik ineens sterk de behoefte om met hem te delen dat hij mijn allereerste Tinderdate EVER is. Waarom? Ik vind dat hij het moet weten. Waarom? Gewoon. “That freaks me out…” Zegt hij. Ik begin kei hard te lachen en zeg hem dat het met niets anders te maken heeft dan mijn afkeer tegen datingapps. “You should feel very special actually!” roep ik er achteraan. Goed. Het is oké. We zijn inmiddels bij de deur en hij vraagt netjes of ik het wel een prettige, eerste Tinderdate vond. Een klein beetje tegen mijn zin in zeg ik dat het een perfecte eerste date was. En daar ga ik. Dit is dus een HEEL verkeerd signaal geweest, want vervolgens komt onze Charlie met zijn lange baard steeds dichterbij… En ja hoor. Voor ik het weet sta ik als een 16-jarige te kussen op straat. STOP. HALT. NAAR BINNEN. ALLEEN.

Fuerteventura - Mijn allereerste Tinderdate

 

The aftermath

OMG. Oh my FCKNG God. Ik app twee vriendinnen dat ik nog leef, hoe het was en een beetje beduusd en aanschoten loop ik verder naar het dakterras. Die kus had niet gehoeven, maar ja, het reactievermogen is ook lichtelijk vertraagd door de vino blanco en ik had niet zo enthousiast moeten doen over onze date. Leermoment. Ik loop het terras op en ik zie het hele huis gezellig bij elkaar zitten. Great. Ik kan het niet meer voor me houden en ik stort neer op de bank: “Guys… I just had a date.”

Rico en Maddie gaan helemaal stuk. “We knew it!! We KNEW. IT. The moment you left this evening, we looked at each other and said: “She’s definitely going on a date. Definitely.” Hahaha!” Ik proest het uit en stort mijn hart bij deze lieve mensen. We kletsen nog wat, drinken nog een wijntje en met een voldaan gevoel ga ik een uur later mijn bed in. Alles draait. Ah nee he, niet deze shit nu… Ik concentreer me op het slapen en val vervolgens trots en tevreden in een dronken coma’tje. My first Tinderdate it was.

De volgende dag krijg ik nog een berichtje van Charlie dat hij een kater heeft, zoals gepland. Oke. Dat was dus zijn doel. Wellicht met mij naast zich, maar dat ging toch mooi even niet door. Ik besluit om niets meer terug te sturen, aangezien ik toch weg ga en ik geen verkeerde signalen meer af wil geven. Inmiddels ben ik weer terug in Nederland helaas, maar de laatste paar dagen waren – naast deze date – echt heerlijk. Samen met mijn roomies gezellig eten, borrelen, verschillende stranden bezoeken, op mini roadtrip, rondstruinen, surfen, slapen en genieten. Het is alweer voorbij, maar ik heb genoeg redenen om terug naar huis te gaan gelukkig. Christmas met de fam en then whatever comes up next!

Fuerteventura, you’ve been great. Thanks A LOT for having me. Met name mijn laatste accommodatie is een ECHTE aanrader: Check het hier.

En jullie bedankt voor alle lieve en leuke reacties weer! Tot snel!

 

Besos x

 

Kiek

 

 

2 Reacties

  1. Ik heb een glimlach op mijn gezicht, wat een leuk verhaal en al helemaal hoe je het verteld. Love it. Ga zo door! Op naar een volgende tinderdate?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang mijn blogs maandelijks in je mailbox!