Fuerteventura – Lekker mezelf wezen te zijn!

Kiki de jongh
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

WAAR. DE. FCK. BEN. IK. !? Over een half uur begint de kameelsafari en ik sta ergens bezweet en verdwaald boven op een berg. Ik zeg hardop tegen mezelf: “Waarom… moet je ALTIJD van het pad afwijken (IN GENERAL)!!??” Ik zucht en kijk om me heen. Ach, je kan zeggen wat je wilt, maar ik ben godverdomme wel op een van de mooiste plekken van Fuerteventura aangekomen. WAT een uitzicht!! Nou, zo zie je maar weer; “Difficult roads lead to beautiful destinations!” 😉 – Cheesy, but very true though.

A day at the park

Enfin. De dierentuin was dus geslaagd, al vind ik dat iedere Zoo wel ongeveer dezelfde beesten heeft rondhangen. Ik heb wel weer een paar nieuwe dieren gezien die ik later in mijn huis wil én ik heb nota bene giraffen gevoerd. Heuuuu! De kameelsafari heb ik uiteindelijk gemist, vanwege mijn verdwaalde spoor buiten het park, maar daardoor ben ik wel weer door een ware botanische tuin van 180 verschillende cactussen gekomen. Zo zie je maar!

Fuerteventura  Fuerteventura

Het is inmiddels vrijdag 15:00 uur en ik heb ontiegelijk veel zin in wijn. Ik pak mijn biezen en rijd terug naar het appartement. Even FaceTimen met de grootouders en de mensen die mij geproduceerd hebben en hups, de fles gaat open! De creatieve mind begint steeds meer ruimte te krijgen naarmate de dagen voorbij gaan. Al moet ik zeggen dat ik ook heel veel zin heb om naar het Guesthouse te gaan morgen hoor. Eens kijken of ik nog weet hoe ik tegen andere mensen moet praten ;).

Moving day

Op naar El Cotillo! Deze dag verloopt ronduit K*T. Ik word wakker en merk meteen dat ik niet goed ga.”In welke volgorde zal ik alles gaan doen vandaag? Eerst douchen? Of toch eerst ontbijten? Eerst nog een strandwandeling maken? Of nee, dat red ik niet. Of wel? Misschien eerst het vuilnis doen? Toch even werken? Eerst afwassen? Misschien even koffie zetten? Thee? Water? Limonade? Wijn?? AAAARGH!” En CUT! Stop. Halt. Ik denk dat ik nu lang genoeg alleen heb vertoefd, waardoor ik een soort tweede – imaginary – persoon aan het creëren ben waarmee ik in dialoog ga. HEUL irritant. Rustig blijven.

Dus. De ochtend verloopt stroef, maar zodra ik in de auto zit voel ik me al een stuk beter. Google Maps geeft een alternatieve route aan die 20 minuten langer is dan de snelste weg en I’ll take it! Zo te zien gaat deze namelijk binnendoor en daar ben ik nog niet geweest. En ik ben blij. Het is werkelijk niet te filmen deze natuur hier… Zo mooi! De rood/oranje woestijn tussen de grote vulkanen… MEGA! Ik begin er wederom hardop van te praten tegen mezelf. Kreten als “WA-HAAAAUW!!” en “OH MY FCKING GOD!” en “WHOEHOEEE” komen mijn strot uit. Ja, lach maar. Ik raak gewoon snel enthousiast van deze eilanden. Best awkward, but funny. Ik stop even naast de weg om het allemaal in me op te nemen. What a place.

Fuerteventura

Goed, en door. Aangekomen in El Cotillo krijg ik helemaal de kriebels van verliefdheid. Wat een leuk, schattig en authentiek dorpje aan zee met leuke barretjes en restaurantjes! Marc ontmoet mij bij zijn Guesthouse midden in het centrum en het blijkt dat hij Belg/Nederlander is. Wij dus allemaal Engels appen de hele tijd… Enfin. Hij is de eerste die ik Nederlands hoor praten hier! Marc showt me mijn kamer en ik heb een grote ruimte met eigen terras. Boven is een grote chillout met hangmatjes en ik ga zijn tip achterna om nog snel naar een craftmarktje te gaan in Lajares, het dorp hiernaast.

Talking day

De markt stelt geen fck voor. Binnen twee minuten ben ik weer weg. Ik zie een koffietentje met taart en plant mezelf op het terras. Even lekker genieton. Achter mij hoor ik een Nederlandse vrouw praten en ik draai me om om contact met haar te maken. Haar man en kinderen komen erbij zitten en ook zij hebben dus een vlucht naar Fuerteventura genomen, maar zonder van tevoren iets op het eiland te boeken! Hier aangekomen is vaders op zoek gegaan naar een van de laatst beschikbare huurauto’s en heeft hij op straat de locals aangesproken om hen te helpen met het vinden van een accommodatie. En dan zeggen ze dat ik avontuurlijk ben!! Gaaf!

We blijven wel een uur koffieleuten en ik zou zo met ze mee op vakantie willen, zo aardig en leuk zijn ze. We stappen op en hopen elkaar nog ergens te zien. Ik ga terug naar het Guesthouse en ik zie dat er een nieuw stel is aangekomen. Een Nederlands meisje met een Roemeense vriend. Drie weken op surfvakantie… BOHHH!! Speaking of: maandag beginnen mijn surflessen. LOL. Ik maakte al een goeie bak door te vragen of er genoeg wind stond om te golfsurfen. Die man keek mij aan: Say whuttt? Je wilt juist geen wind met golfsurfen. O. Oke. Anyhow: deze noob gaat volgende week eens een poging wagen.

Fuerteventura

De eerste avond verloopt rustig. Ik kijk een filmpje en wil eigenlijk daarna uiteten. Helaas, ik val in slaap en word pas om 22:00 uur weer wakker. Dan maar een yoghurtje en verder tukken. Morgen lekker chillen en exploreren.

To be continued.

Doei doei 🙂

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang mijn blogs maandelijks in je mailbox!