Fuerteventura – Playa de Naaktlopers

Kiki de jongh
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Oh mijn god, gaat deze huurauto deze off road wel trekken!? Ik zie keien voor me die misschien wel dwars door de onderkant van de wagen gaan. Durf ik dit aan? De andere auto’s die al geparkeerd staan zien er niet veel luxer uit dan de mijne. Ga ik dit doen? Ja fck it! We doen het gewoon. Fingers crossed. Na een paar heftige meters parkeer ik mijn bolide op een rots met uitzicht op een heel mooi strandje. Fieuwwww. MADE IT. Even kijken of er mensen zijn hoor. Ik tuur vanachter mijn stuur naar een aantal chillende figuren. Huh!? Hebben ze nu allemaal een zwarte speedo aan of is dat… shame hair?? Ik pak mijn bril. OKE. Dat zijn duidelijk úber naakte homo sapiens hier. Ik vond de ‘geen-badkleding-sauna-dag’ laatst al voldoende ervaring, dus ik skip deze ff. We gaan door mensen.

Playa de Sotavento

Playa de Sotavento it is!! Ook dit was een spannende off road tour, maar zonder keien die dwars door mijn bil heen konden komen. Wa-HAUW! Dit is het Google plaatje dat ik laatst deelde op social media met de tekst: “In four days, I’m walking here!” En ja hoor, de meid is er. Azuurblauwe zee, schiereilandjes en oké, ook heel veel naaktlopers. Ik herinner me ineens dat op Lanzarote en Gran Canaria men ook niet bang is om hun naaktheid te tonen. Dus, it’s part of the culture, I appreciate it. Alhoewel het toch vreemd blijft om mensen met een rugzak en hoed voorbij te zien struinen, zonder enig lapje stof om het lijf. En ik ben dan toch zo iemand die even gaat gluren. Anyway, er is gelukkig nog meer te zien dan piemels.

Fuerteventura - de naaktlopers

Het maanlandschap van de Canarische Eilanden, met als enige bebossing een flinke dosis palmbomen, is waar ik onder andere voor kom. De kaalheid van de ongerepte natuur geeft rust. Je kunt namelijk mijlenver kijken, zonder ruis. De palmbomen zijn voor mij altijd een teken van VAKANTIE en de zee is mijn beste vriend. Het golvende water geeft een uitermate bevredigend gevoel en als het dan ook nog eens lekker is om in te zwemmen, BOHH.

Tour du Jour

Goed. Nadat ik een tijdje als een spast om me heen heb zitten kijken naar wat er toch zo zoemt de hele tijd, kom ik erachter: DRONES. There are a lot of drones here on this beach. Ik voel me bekeken en begluurd door deze digitale bijen en dat stoort me. Tegelijkertijd worden bij deze gedachte mijn voeten ineens nat en zie ik dat van beide kanten het water een flink stuk naar me toe is gedreven. Opletten Kiki, opletten. Voor je het weet drijf je zo de bek van een haai in. Tijd om te verkassen. Ik pak m’n biezen en loop terug naar de auto. Op naar een volgend strandje in deze mooie regio Jandia. Wat een leven.

Een tijdje later rijd ik door Morro Jable. Menig mens heeft mij angst ingesproken over de hoeveelheid vluchtelingen die op het eiland zijn aangekomen, en aan het type mens te zien vermoed ik dat ik het stadje heb bereikt waar ze allemaal zijn ondergebracht. Ik vind het moeilijk om te zien. Vrouwen met kinderen lopen over straat met boodschappen en kleine meisjes zie ik lachend aan elkaars haar plukken. Wat moeten deze mensen hebben doorstaan en wat valt er nog veel op hen te wachten. Het is een vredig, doch rare verschijning, dus ik besluit om ergens anders te gaan lunchen. Met pijn in mijn hart doe ik een schietgebed voor al deze mooie zielen hier: “Ik hoop oprecht dat alles goed komt met jullie. Mijn zegen hebben je.” En ik bedenk me wat voor een prachtig volk de Fuertevenuranen zijn, dat ze onderdak bieden aan deze vluchtelingen. God Bless Everyone.

Fuerteventura

Playa de Jandia

So, now we’re talking b*tches… Een strandtent in de zon, gegrilde sardientjes en twee volle glazen witte wijn. Het personeel draagt een mondkapje en groet mij met vol enthousiasme: “Senorita!!! Welcome to the beach!!” Kijk, daar word ik nou blij van. Ik groet enthousiast terug en merk dat mijn Spaans ergens onder heel veel stenen is begraven. Kak. Dat gaan we oppakken. Later. Eerst genieten.

Met overheerlijk eten en drinken zit ik met mijn kop in de volle zon. Maat, het is HEET. En nee, rustig maar, ik ga niet klagen. Het is verdomde lekker die 27 graden hier. Peukie erbij, lekker even kletsen met mensen via de app en met de voetjes in het zand genieten van het uitzicht. Ja jongens, dit voelt goed. Uiteraard is hier ook Corona en het personeel heeft netjes mondkapjes op. En een kerstmuts. Alleen op het strand draagt men het niet. Ook afstand is belangrijk, maar verder is alles dus gewoon open.

Na de tweede vino vind ik het wel gescheten en ga ik gestrekt op een bedje aan zee. De ballen jongens, I’m out!

How to get here?

Voordat ik naar Fuerteventura kwam, heb ik alles uitgebreid gecheckt. Ik moest een PCR test doen en een negatieve uitslag meenemen naar de Airport die 72 uur geldig is. Na het inchecken vulde ik via een app een uitgebreid Spaans Health Document in, waarmee ik een QR code kreeg om het land binnen te komen. In het vliegtuig een mondkapje op en; c’est ca! En waar is het nu veiliger om te zijn? Een mega dichtbevolkt land waar angst overheerst en iedereen depressief aan het worden is? Of een eiland waar de warme temperatuur het virus onderdrukt, mensen zeer verspreid leven en de leefomgeving voornamelijk in de buitenlucht is? Precies.

PLaya

Na mijn middagdut rijd ik terug naar mijn pittoreske appartementje in Caleta de Fuste en feliciteer ik mijn lieve zussie met haar verjaardag via FaceTime. Het hele gezin zit in de call, dus ik pak er lekker een koud biertje bij. Daarna maak ik wat borrelhapjes voor mezelf en doe ik een poging om een film te kijken. Dat duurt ongeveer 3,5 minuut en ik val als een blok in slaap.

Re-charging it is.

Tot de volgende!

2 Reacties

  1. Heerlijk weer zoals je schrijft en ik voel dat ik er bijna bij ben, naast je zit, sta of loop en meegeniet van de lekkernijen. Dit geeft ons ook weer zoveel energie!! Rust lekker uit, laat je nieuwe ideeën vloeien en alle mooie indrukken je diep raken.
    Enjoy! kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang mijn blogs maandelijks in je mailbox!