Een hapje uit het leven van Kiek

Kiki de jongh
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Een hapje uit het leven van Kiek

Mijn natuurlijke wekker heet Sunny, mijn dwergpapegaai. Zodra het licht genoeg is buiten, besluit hij om gezellig tegen zichzelf te kletsen. Of tegen mij. “Kom NU uit je nest GVD!” is denk ik wat hij ’s ochtends bedoelt. Het geluid is namelijk erg overweldigend en nogal hard. En het werkt. Ik ben absoluut GEEN ochtendmens, maar om die snavel te sussen twijfel ik geen seconde om uit bed te stappen. Ik groet mijn vogelkind, open het kooitje en dan volgt er een iedere dag weer een smakelijk ochtendritueel…

Oogpoep

Sunny en ik zijn aan elkaar gewaagd. Wij zijn elkaars lovebirds. Wij zorgen voor elkaar. Voordat ik ’s ochtends in mijn ogen heb kunnen wrijven, pikt hij iedere dag weer vanaf mijn hoofd of schouder de slaapkorrels uit mijn ooghoeken. Smakelijk he? 😉 Het is ten eerste een zeer prettig gevoel en ten tweede zijn vogels hele schone dieren. De lovebirds –dwergpapegaaien– pluizen elkaar van nature helemaal uit en aangezien ik zijn enige maatje ben, mag hij dat bij mij doen. Dat doen wij voor elkaar. Althans, ik eet niet zijn oogpoep op, maar ik neem hem zo nu en dan wel mee onder de douche bijvoorbeeld. En we eten samen romantisch van één bord. Ja, wij zijn een hecht echtpaar.

hapje uit het leven van kiek2

Opstartproblemen

Dan volgt er een heel proces. Ik vind het erg belangrijk om je eigen bioritme te (her)kennen. Door veel onderzoek, vallen en opstaan ben ik erachter gekomen dat ik minstens 1,5 uur nodig heb om te ‘ontwaken’, te douchen, te eten en mijn hoofd aan te zetten. Dat loopt soms uit als ik geen ontbijt in huis heb en naar de winkel moet. Zoals vandaag. Zodra ik minder tijd heb, merk ik dat ik lichtelijk autistisch word en mijn dag al half in de kreukels ligt. Dan is het even herpakken, zo flexibel ben ik dan ook wel weer. Mentaal dan, lichamelijk bak ik er niks van. Vanaf vandaag ga ik de yogaschool weer eens bezoeken, dus wie weet. Als het ervan komt vandaag. Je kent die voornemens wel… 😉

Hyperfocus

Dan komt de raket. Want als ik ergens voor ga, dan ga ik er voor de 200% voor. Dus als ik eenmaal aan het werk ben, dan kom ik in een soort hyperfocus. Ik kan uren achter elkaar typen, nadenken, bellen, etc. zonder te eten of te drinken, te poepen of te piesen (ja, dat doen vrouwen ook nog steeds). Die hyperfocus is echt de shit. Wat ik wel heb geleerd is dat een eindeloze ‘robot-state-of-mind’ je totaal sloopt aan het einde van de dag. Coronatijd was daar een goed voorbeeld van. Ik had toch niks te doen, dus ik was 12 uur lang in één dikke, vette raketmodus. Ik moet er nog steeds van bijkomen, dus dat doen we niet meer. Gewoon netjes ergens een half uurtje pakken om te eten, een wasje te draaien of een wandeling te maken. Gewoon menselijk blijven.

Hapje leven van Kiek

Wat doeeeeee je?

Wat doe ik dan allemaal? Blogs schrijven, nieuwsbrieven maken, social media content bedenken, overleg plegen, creatieve CV’s maken, een cursus WordPress, SEO optimaliseren en ga zo maar door (klik hier voor meer). Of ik niet gek word thuis? Jawel. Daarom zit ik ook regelmatig bij klanten op kantoor of ga ik naar mijn ouderlijk huis voor inspiratie. Meestal voordat ik gek word hoor. Balans noemen ze dat 🙂 En geloof me, balans is mega fijn. Ik werk daar iedere dag hard aan, aangezien ik nogal loslopend wild ben en een kip zonder kop als ik dat niet doe. Ondertussen verplaats ik regelmatig mijn interieur voor nieuwe inspiratie, zoals gister. Mijn bank staat nu recht voor de keuken en om bij de bank te komen moet je dwars door een grote plant heen. Alhoewel dit super onhandig klinkt, ben ik meer dan tevreden met deze nieuwe opstelling! Change is good.

What else?

Ik eet regelmatig Hello Fresh en vind dat echt TOP. Maar aangezien de boel weer een beetje open is en het tenslotte zomer zou moeten zijn, ga ik momenteel graag uiteten. Of bij iemand eten. Mijn vrienden zijn veelal gesetteld, dus die wil ik niet altijd lastig vallen met mezelf. Soms heb ik een scharrel of een bijna vriend, dan eet ik daarmee. De ware is nog niet voorbij gekomen, dus uiteindelijk lopen dat soort ‘flings’ vanzelf weer stuk. En dat loopt over het algemeen nogal moeizaam stuk, dus dan ben ik weer blij dat ik alleen kan eten en dat gezeik langzaam kan loslaten. En mijn hoofd zit vol ideeën. Allemaal potentiële projecten, levensmissies en zelfontdekkingsreizen waar ik mijn handen vol aan heb. Dus ik verveel me eigenlijk zelden. Wat erg prettig is, vooral als je alleen woont.

Leven van Kiek

De clue…?

Voorheen schreef ik veel blogs over inzichten of hoe het leven zou moeten zijn in mijn ogen. Ik moet zeggen dat ik dat steeds scherper op mijn netvlies krijg. En dat ik helemaal niet de persoon ben om anderen te vertellen hoe ze zouden moeten leven. Ik moet er niet aan denken dat iemand mij de hele tijd wijst op wat ik moet doen. Daar word ik heel naar van! Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik stronteigenwijs en koppig kan zijn, met name mijn ouders hebben daar veel ervaring mee. Nee, dat ga ik anderen niet -meer- aandoen. Wat ik wel kan doen is tips geven. Why nut? Dan kun je zelf altijd nog bepalen of je er iets mee doet. Dus hierbij een paar hapjes uit het leven van Kiek:

Tips:

• Heb meer schijt in je leven. Word weer een puber, maar dan met iets meer verstand. Je moet een beetje ‘rebels’ zijn om jezelf niet kwijt te raken in deze wereld. Steek vaker -mentaal- die middelvinger op. Het is jouw leven! Ken je dat gevoel nog? Roep het op!

• Niet lullen, maar poetsen. Meine gute wat kunnen wij veel redenen bedenken om dingen niet te doen. Ik ben een doorpakker en soms iets té, maar daardoor kom ik er wel achter of iets werkt of niet. Doe dit niet constant, want dan is de kans groot dat je ook veel puin moet ruimen. En dat kost weer (te)veel tijd. Ik spreek uit ervaring. Ga voor de balans.

• Corona, tegenwind, regen, slechte wifi en een leeg schap in de supermarkt. Jep, er gebeuren dagelijks dingen die ons ‘in de weg zitten’. Heel makkelijk om dat ook zo te zien. Maar weet je wat het is? Wij zijn rete flexibel en kunnen daar gewoon mee omgaan! Zonder dat het ons humeur verpest. Hoe? Mindset en alternatieven. Corona? Dan lekker mijn huis poetsen. Tegenwind? Dan heb ik in ieder geval extra gesport vandaag. Regen? Dan hoef ik de plantjes niet meer water geven, chill. Slechte wifi? Dan kan ik eindelijk eens mijn mappen opschonen. Een leeg schap in de supermarkt? Dit is mijn kans om iets nieuws te proberen!

Easy as that.

Zo, dat was het hapje uit het leven van Kiek vandaag!

Voor nu: c’est la vie jongens!

Werk ze allemaal X.

Hapje uit het leven van Kiek

 

 

2 Reacties

  1. Lieve Kiki het klop helemaal eigenwijs koppige maar toch ook heel lief 🥰 denk met plezier aan je terug lief Mary😘

    1. Aah dat is super lief om te horen Mary! <3 Wat houd ik toch van jullie. Een tijd om voor altijd aan terug te denken! Dikke kus x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang mijn blogs maandelijks in je mailbox!